Klantervaringen

Mieke Cuppen – Mieke Cuppen Tableware Design

Een echte aanrader! Blij met mijn keuze voor de aanschaf van het programma ZBrush en de daarbij behorende training. Het programma voldoet aan mijn verwachtingen en maakt het voor mij mogelijk het ambachtelijke met het digitale te verbinden binnen mijn ontwerpen.

John IJsselstein is een prettige, rustige docent met een goede kennis van het programma die hij op fijne manier overbrengt en afstemt op jouw vraag en praktijk.

De training is absoluut de moeite waard, het heeft mij veel tijd uitgespaard door hiervoor te kiezen in plaats van zelfstudie.

Koen Swenden – Juwelier Ruyskensvelde

De vier dagen Rhino Jewelry, Product & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group waren heel verrijkend voor mezelf. Na de eerste dag denk je wel ‘Wat is dit allemaal!’, maar met veel goede moed en je volledige overgave kom je er wel. John IJsselstein is misschien geen docent pur sang, maar hij is zeker een God op het gebied van 3D en deze man kan je dus absoluut alles leren wat je moet weten en nog meer!

Na afloop van deze training heb ik Rhino meteen kunnen gebruiken voor mijn klanten, en kan ik heel erg persoonlijk ontwerpen, aanpassingen doen en in realiteit omzetten aan een hoge kwaliteit. Eén van de grootste voordelen is dat je de klant een fotorealistische afbeelding kan tonen van zijn/haar toekomstig juweel, en als je het goed hebt gedaan, zal dit de klant van zijn/haar sokken blazen!

Als je er echt voor wilt gaan dan kan ik je dit enkel maar aanraden.

Eelco Barendregt – ESDI:Business

Onlangs heb ik de 4 daagse Rhino Jewelry, Product & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group gevolgd.

John IJsselstein is een prettige en kundige docent. Tijdens de uitleg neemt hij de training ook op, zodat je deze later kunt terugkijken en de functies nog eens rustig op je kunt laten inwerken. Rhino is een mooi pakket wat heel veel kan. Ik had gelukkig al wat achtergrond in 2D design pakketten, daardoor kon ik veel functies snel oppakken. Want in eerste instantie is Rhino één grote lawine aan functies en is het even zoeken wat waar zit en hoe alles werkt. Het enige aandachtspuntje dat ik voor John heb is dat hij zich in zijn enthousiasme zo kan laten meeslepen dat het zelf oefenen er op dat soms moment bij inschiet. Voor mij was het belangrijk om zelf te oefenen, want op dat moment loop je tegen de details aan die heel logisch en duidelijk lijken als hij ze uitvoert.

Fijne training en nu aan de slag blijven om geoefend te raken.

Meza Rijsdijk – Beeldend kunstenaar

Een cursus Rhinoceros boek je niet zomaar. Er gaat een verhaal aan vooraf, je bent op een bepaald punt en je hebt een doel voor ogen.

Ik had de software aangeschaft en was vol goede moed met de Rhinoceros Level 1 Manual – die vrij te downloaden is – aan de slag gegaan. Eenmaal de oefeningen doorgeworsteld wilde ik met mijn eerste project beginnen, maar al vrij snel was het BOEM. Stilstand, frustratie en de realisatie dat het zo niet ging lukken. In mijn directe omgeving kende ik niemand die dit programma meester is.

Op het internet aan het zoeken gegaan en daar vond ik John IJsselstein | Dutch Innovision Group met een verhaal over de synergie tussen ambacht en geavanceerde technologie. Ik wist het gelijk, dit was hem, hier wilde ik Rhino leren.

Vier dagen heb ik mij onder begeleiding over de basis en de mogelijkheden van dit programma gebogen. Wij werkten aan eigen projecten en deelden de werkprocessen. De tijd vloog om. Het programma is zo groot dat je het niet allemaal in één keer kan leren, maar John IJsselstein kon ons heel goed bij brengen hoe we onze weg in het programma moeten vinden. Daarnaast werden we geholpen de basis te leggen voor onze specifieke ontwerpen en werden deze ook nog eens op video opgenomen zodat wij in alle rust ook thuis de weg weer konden vinden.

Deze training heeft geresulteerd in de verdwijning van de stilstand en frustratie waarmee ik mijn eerste leerperiode afsloot en ik nu heerlijk aan mijn projecten verder kan werken. Niet dat er nu geen problemen meer zullen zijn, maar dan weet ik John IJsselstein te vinden want het komende jaar mag ik hem gelukkig nog lastig vallen met al mijn “vastlopers”.

Dank je wel John IJsselstein, ik heb genoten van de cursus, de goede begeleiding, de lekkere lunches en je hebt me echt verder geholpen met de Rhino software.

Lei Lennaerts – Venrooy Goud- en Zilverindustrie

In juni 2017 heb ik in Rotterdam bij Dutch Innovision Group met veel plezier de Rhino Jewelry, Product & 3D Print gevolgd. Omdat het aantal kandidaten dit keer beperkt was tot twee was er bijna sprake van individueel onderwijs. John IJsselstein is een vriendelijke en kundig docent die de cursisten op speelse wijze kennis laat maken met Rhino.

Hij behandelt de basisonderdelen van Rhino parallel aan oefeningen die al meteen behoorlijk de diepte ingaan. In mijn geval waren deze oefeningen toegespitst op de praktijk. John is geïnteresseerd in het werk waarvoor de cursisten Rhino gaan gebruiken en bedenkt vervolgens oefeningen waarmee deze werkzaamheden in praktijk worden gebracht. Tevens wordt de cursist vertrouwd gemaakt met het systeem waarmee Rhino werkt: methodes om in bepaalde logische stappen tot een ontwerp te komen.

Persoonlijk vond ik het pittig om in vier cursusdagen een vrij complex programma als Rhino te doorgronden. Maar ik merk dat ik met de basis die met de training is gelegd al verbazingwekkend veel ingewikkelde ontwerpen kan maken die bovendien printbaar zijn en technisch kloppen. Die basis geeft mij voldoende munitie om Rhino door middel van zelfstudie verder onder de knie te krijgen, maar ik sluit zeker niet uit dat ik nog een keer terug kom bij Dutch Innovision Group voor een training voor gevorderden.

John IJsselstein weet hoe hij enthousiasme kan overbrengen waardoor het vooral leuk wordt om de stof tot je te nemen en dat is al het halve werk.

Freya Vlerick – Museum voor Natuurwetenschappen

Ik volgde de 4 daagse cursus ZBrush Jewelry, Produdct & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group in Antwerpen. Gedurende deze 4 dagen krijg je de basistechnieken van ZBrush onder de knie.

Leuk is dat John IJsselstein zijn cursus heeft aanpast aan de specifieke behoeften waarvoor ik het programma nodig heb. Ik werk in het Museum van natuurwetenschappen in Brussel waar we voor allerhande zaken Zbrush kunnen gebruiken zoals voelobjecten voor blinden, spel objecten, ontbrekende stukjes bot van een skelet en dergelijke.

Na de cursus was ik in staat een object te creëren die printklaar was. Een mooie sleutelhanger volgde die onlangs op een event werd uitgedeeld. Deze cursus is zeker een aanrader voor al wie graag met ZBrush aan de slag wil. Je krijgt er een goeie eerste onderdompeling van het programma en krijgt inzicht in de diverse mogelijkheden die het programma biedt.

Na de cursus moet je hetgeen wat je hebt geleerd uiteraard wel onderhouden, want wanneer je het niet dagelijks gebruikt loop je het gevaar dat je veel vergeet want ZBrush vraagt wel een bepaalde handeling. Bedankt John IJsselstein voor de zeer leerrijke ervaring!

Paul Elfferich – Subsurface / Zeilmakerij OOST

Onlangs heb ik naar tevredenheid een 2-daagse training Grasshopper gevolgd bij John IJsselstein van Dutch Innovision Group. De ongedwongen manier van lesgeven en bekwaamheid van de docent met Rhino 3D en Grasshopper zorgden ervoor dat de dagen erg interessant waren. Ik heb veel opgestoken en zeker nog veel te leren, maar John verzekerde me dat ik altijd op hem kan terugvallen als ik ergens tegen aanloop of vragen heb. Kortom: een aanrader!

Boris van Berkum – Beeldend kunstenaar

Met zeer veel plezier en zeer goed resultaat heb ik een 1-op-1 ZBrush Jewelry, Product & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group gevolgd.  Het curriculum geeft een heldere uitleg over en inzicht in het behoorlijk complexe programma Zbrush. Na de training kon ik zelfstandig aan de slag. In combinatie met de talloze online tutorials en veel oefenen heb ik het programma goed onder de knie gekregen. Ik gebruik het nu dagelijks.

ZBrush biedt mogelijkheden om te beeldhouwen. Men kan eenvoudig variaties maken op een thema en zeer aantrekkelijke visuele presentaties maken die een voorstel voor een kunstwerk in bijvoorbeeld de openbare ruimte of op tentoonstellingen inzichtelijk maken.

John IJsselstein beschikt over goede didactische vaardigheden, luistert goed naar de ambities van de deelnemer en past daarop zijn lesprogramma aan. Een fijne leeromgeving en ook de goede ‘nazorg’ wanneer je er echt niet uitkomt is zeer prettig. Een echte aanrader voor beeldend kunstenaars of anderen die met ZBrush aan de slag willen en die graag een nieuwe techniek aan hun praktijk willen toevoegen.

Antje Paul-Kessel – iDress

John IJsselstein is een zeer gemotiveerde trainer. Ik heb bij hem een 1-op-1 RhinoGold Tooling Training gevolgd. Hij weet enthousiasme te wekken en het eigen ontwerp initiatief te stimuleren. Zijn visie is verbonden met heel veel ervaring in alle soorten 3d programma’s. Hij heeft ook veel inzicht in traditionele ambacht en automatisering van de goudsmederij.

Zijn manier van les geven is door zijn bekwaamheid en vaardigheden uniek en van toegevoegde waarde. Ik heb tijdens de training geleerd mijn eigen weg door het programma te vinden. Na de training helpt hij ook nog graag bij vragen. Zijn manier van lesgeven is onderscheidend omdat hij de vertaling van de traininginformatie in eigen projecten voorbeeldig en daadkrachtig ondersteunt. En dat vind ik erg belangrijk.

Reinier Brom – Juwelier Steltman

De Rhino Jewelry, Product & 3D Print Training | RhinoGold Tooling Training die ik bij Dutch Innovision Group Rotterdam heb gevolgd, is mij erg goed bevallen. Zeker omdat het een 1-op-1 training was. Hierdoor konden we snel door de leerstof en konden we punten overslaan die ik al onder de knie had.

Door deze “persoonlijke” training, door een vakkundig docent met goede kennis van het programma, was het mogelijk om dieper op de materie in te gaan, problemen die ik ben tegengekomen op te kunnen lossen en weer stappen kunnen maken om het gehele Rhino programma onder te knie te krijgen.

Ervin Sabadi – Penant-International B.V.

Mijn bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en realiseren van producten-op- maat op het gebied van huis- en bedrijfsinterieurs. Om een zo goed mogelijke impressie te geven van de producten die ontworpen en gerealiseerd worden, ben ik op zoek gegaan naar geschikte 3D-modellering software. Met het complete eisenpakket kwam ik al gauw uit op het softwarepakket Rhino en een training bij Dutch Innovision Group.

Naar mijn mening speelt Dutch Innovision Group goed in op de wensen en behoeften van de cursist en bieden zij een op maat gemaakt cursusprogramma aan. Trainer John IJsselstein heeft veel kennis van modelleren, kan met heel veel software overweg en weet daarom uitdagingen vanuit diverse invalshoeken te benaderen. Hij weet de cursist handvatten mee te geven om vertrouwd te raken met 3D modelleren. Na 4 dagen 1-op-1 training inclusief huiswerk, heb ik voldoende kennis opgedaan om aan de slag te gaan. Deze cursus is zeker aan te raden!

Carla Nelissen – Carla Nelissen Edelsmid

Na een informatieavond van Dutch Innovision Group in het voorjaar van 2014 over 3d printen, is het gaan kriebelen. Ik bedacht mij dat ik met mijn stoffig beroep als goudsmid bij de tijd moet blijven en ik besloot om een cursus ‘Rhino’ te gaan volgen. Vier dagen in september 2014. Ik vond het moeilijk! Zo moeilijk dat ik al snel de handdoek in de ring had gegooid.

Totdat ik persoonlijk werd benaderd over hoe het nu ging en of ik al goed aan het oefenen was. Wat een goede manier om met je cursisten om te gaan! In maart 2015 kreeg ik de gelegenheid om de training nogmaals te volgen. Toen ging het echt een heel stuk beter. Alle standaard knoppen, klikken en andere gebruiken in het programma waren nu al duidelijk en kon ik me echt alleen op het tekenen richten.

Na die tijd heb ik al heel wat werken met Rhino kunnen maken. Nog steeds vind ik het pittig en kost het me heel wat tijd, maar oefening baart kunst! En ik ga door totdat ik het straks 100% onder de knie heb.

Dank aan Dutch Innovision Group, voor het geduldig en vakkundig bijbrengen van deze materie. Inmiddels kan ik 3d tekenen. Hoe je het went of keert. Alleen was mij dit nooit gelukt.

Marion Bos – Onderzoeker, ontwerper, trainer

Dutch Innovision werkt nauw samen met meerdere experts op het gebied van Rhino. Samen met een jaar lang gratis support op vragen die je hebt naar aanleiding van de training betekent dat dus, dat er altijd een expert is die je (remote) kan helpen met jouw specifieke vraag. Ik vind het vooral heel belangrijk om te weten dat ik ook geholpen word met de vragen die ik heb ná de training.

Verder heeft de Dutch Innovision Group een uitgebreid 3D applicatie portfolio, John IJsselstein kan dan ook helder aangeven waar de grenzen van Rhino bereikt worden, en hoe andere 3D paketten hier een oplossing kunnen bieden. Dit schetst het hele 3D design portfolio, en gaat daarmee veel verder dan alleen een Rhino training.

John IJsselstein is een trainer die geen ontwerp te gek vindt, en altijd op zoek is naar de beste benadering in Rhino. Dit doet hij met veel enthousiasme. Daarbij laat hij niet alleen zien hoe het kan, maar ook wat een alternatieve manier is, en de bijbehorende voor- en nadelen. Al met al wordt er heel uitgebreid ingegaan op eigen ontwerpen zonder dat het ten koste gaat van de basis kennis van Rhino, en dat maakt deze training uniek.

Martijn van Willegen – Juwelier van Willegen

Afgelopen jaar hebben wij Rhino aangeschaft. Vanuit de opleiding hebben we wel ervaring met ontwerpen maar niet met ontwerpen op de computer, hiervoor hebben we een cursus bij de Dutch Innovison Group gevolgd. John IJsselstein heeft ons bij deze cursusdagen begeleid, het waren hele plezierige dagen waarin we alle basics enkele malen doorlopen hebben en het programma ons eigen hebben kunnen maken. Na deze dagen werken wij nu wekelijks met het programma en maken we vaak digitale schetsen voor onze klanten voordat we tot productie over gaan. Vooral het renderen naar een mooie foto levert ons veel bewondering op van onze klanten.

Sabrina Pisano – Student Interieur Architect

De Rhino Jewelry & Product Training bij Dutch Innovation Group heeft mij meer geleerd dan ik had verwacht. Ik vond het een zeer interessante training om te volgen. Ook kreeg iedere cursist de juiste aandacht die hij/zij nodig had voor datgene wat deze persoon wilde leren.

Gedurende de introductie wordt er heel duidelijk uitgelegd hoe Rhino werkt (de basis) en dat is het belangrijkste van alles. Want dit geeft je inzicht van het programma waardoor het veel gemakkelijker wordt om uit te zoeken hoe je iets kunt tekenen/modelleren.

Wat ik ook heel fijn vond is dat de laatste twee lessen je je eigen project mocht meenemen en hier werd je helemaal in begeleid hoe je het het beste kon tekenen.

Verder was de cursus een zeer prettige ervaring. Ook door de mede cursisten en hun opdrachten heb ik weer dingen bijgeleerd waar ik in de eerste instantie nooit zelf op was gekomen. Het was zeker een voordeel om de cursus te volgen met andere cursisten. Zij waren heel leergierig en ambitieus waardoor het zeer gezellig was.

Denise Zegveld – Juwelier van Willegen

In september 2014 heb ik voor het eerst meegedaan aan de Rhino Jewelry & Product Training (Basic) bij Dutch Innovision Group. Een erg leuke en leerzame cursus voor iedereen die wil leren sieraden te ontwerpen en weergeven met behulp van het programma Rhino en RhinoGold.

Vier pittige cursusdagen, want er wordt een hoop informatie gedeeld. In het begin ging alles nog erg snel qua uitleg, maar zodra je zelf aan de slag mag heb je sneller door hoe het in zijn werk gaat. De eerste twee cursusdagen zijn het meest lastig, zeker als je niet gewend bent de hele dag achter een computer te zitten en informatie in je op  te nemen. Op een gegeven moment denk je ook: ga ik dit ooit allemaal snappen en onthouden!? Na een nachtje slapen is alles al een stuk helderder, en aan het eind van de cursus heb je zeker de basisprincipes van Rhino onder de knie. Wat wel een pré is voor dit programma: oefenen, oefenen, oefenen!

Na deze eerste cursus helaas weinig tijd gehad om dat oefenen vol te houden, dus in maart van 2015 nogmaals de (opfris)cursus gedaan. Wat fijn om dan te zien dat alle informatie toch goed is blijven hangen. De opdrachten uitvoeren ging een stuk makkelijker en het werd nu nog leuker om te spelen met alle mogelijkheden. Uiteraard wel op mijn niveau nog wat extra dingen kunnen leren (o.a. omgang met RhinoGold en een beetje meegekeken met Grasshopper). Al met al een heel erg leuke cursus om aan deel te nemen. Aanrader!