Klantervaringen

Koen Swenden | Juwelier Ruyskensvelde

De vier dagen Rhino for Jewelry, Product & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group waren heel verrijkend voor mezelf. Na de eerste dag denk je wel ‘Wat is dit allemaal!’, maar met veel goede moed en je volledige overgave kom je er wel. John IJsselstein is misschien geen docent pur sang, maar hij is zeker een God op het gebied van 3D en deze man kan je dus absoluut alles leren wat je moet weten en nog meer!

Na afloop van deze training heb ik Rhino meteen kunnen gebruiken voor mijn klanten, en kan ik heel erg persoonlijk ontwerpen, aanpassingen doen en in realiteit omzetten aan een hoge kwaliteit. Eén van de grootste voordelen is dat je de klant een fotorealistische afbeelding kan tonen van zijn/haar toekomstig juweel, en als je het goed hebt gedaan, zal dit de klant van zijn/haar sokken blazen!

Enkele maanden later heb ik een besloten om RhinoGold aan te schaffen en aanvullende daar de RhinoGold Jewelry & Tooling Training gevolgd.

Als je er echt voor wilt gaan dan kan ik je dit enkel maar aanraden!

Carla Nelissen | Carla Nelissen Edelsmid

Na een informatieavond van Dutch Innovision Group in het voorjaar over 3d printen, is het gaan kriebelen. Ik bedacht mij dat ik met mijn stoffig beroep als goudsmid bij de tijd moet blijven en ik besloot om een cursus ‘Rhino’ te gaan volgen. Vier dagen in september. Ik vond het moeilijk! Zo moeilijk dat ik al snel de handdoek in de ring had gegooid.

Totdat ik persoonlijk werd benaderd over hoe het nu ging en of ik al goed aan het oefenen was. Wat een goede manier om met je cursisten om te gaan! In maart daaropvolgend kreeg ik de gelegenheid om de training nogmaals te volgen. Toen ging het echt een heel stuk beter. Alle standaard knoppen, klikken en andere gebruiken in het programma waren nu al duidelijk en kon ik me echt alleen op het tekenen richten.

Na die tijd heb ik al heel wat werken met Rhino kunnen maken. Nog steeds vind ik het pittig en kost het me heel wat tijd, maar oefening baart kunst! En ik ga door totdat ik het straks 100% onder de knie heb.

Dank aan Dutch Innovision Group, voor het geduldig en vakkundig bijbrengen van deze materie. Inmiddels kan ik 3d tekenen. Hoe je het went of keert. Alleen was mij dit nooit gelukt.

Mieke Cuppen | Mieke Cuppen Tableware Design

Een echte aanrader! Blij met mijn keuze voor de aanschaf van het programma ZBrush en de daarbij behorende training. Het programma voldoet aan mijn verwachtingen en maakt het voor mij mogelijk het ambachtelijke met het digitale te verbinden binnen mijn ontwerpen.

John IJsselstein is een prettige, rustige docent met een goede kennis van het programma die hij op fijne manier overbrengt en afstemt op jouw vraag en praktijk.

De training is absoluut de moeite waard, het heeft mij veel tijd uitgespaard door hiervoor te kiezen in plaats van zelfstudie.

Antje Paul-Kessel | iDress

John IJsselstein is een zeer gemotiveerde trainer. Ik heb bij hem een 1-op-1 RhinoGold Tooling Training gevolgd. Hij weet enthousiasme te wekken en het eigen ontwerp initiatief te stimuleren. Zijn visie is verbonden met heel veel ervaring in alle soorten 3d programma’s. Hij heeft ook veel inzicht in traditionele ambacht en automatisering van de goudsmederij.

Zijn manier van les geven is door zijn bekwaamheid en vaardigheden uniek en van toegevoegde waarde. Ik heb tijdens de training geleerd mijn eigen weg door het programma te vinden. Na de training helpt hij ook nog graag bij vragen. Zijn manier van lesgeven is onderscheidend omdat hij de vertaling van de traininginformatie in eigen projecten voorbeeldig en daadkrachtig ondersteunt. En dat vind ik erg belangrijk.

Denise Zegveld | Juwelier van Willegen

In september heb ik voor het eerst meegedaan aan de Rhino for Jewelry, Product & 3D Print Training (Basic) bij Dutch Innovision Group. Een erg leuke en leerzame cursus voor iedereen die wil leren sieraden te ontwerpen en weergeven met behulp van het programma Rhino en RhinoGold.

Vier pittige cursusdagen, want er wordt een hoop informatie gedeeld. In het begin ging alles nog erg snel qua uitleg, maar zodra je zelf aan de slag mag heb je sneller door hoe het in zijn werk gaat. De eerste twee cursusdagen zijn het meest lastig, zeker als je niet gewend bent de hele dag achter een computer te zitten en informatie in je op  te nemen. Op een gegeven moment denk je ook: ga ik dit ooit allemaal snappen en onthouden!? Na een nachtje slapen is alles al een stuk helderder, en aan het eind van de cursus heb je zeker de basisprincipes van Rhino onder de knie. Wat wel een pré is voor dit programma: oefenen, oefenen, oefenen!

Na deze eerste cursus helaas weinig tijd gehad om dat oefenen vol te houden, dus in maart daaropvolgend nogmaals de (opfris)cursus gedaan. Wat fijn om dan te zien dat alle informatie toch goed is blijven hangen. De opdrachten uitvoeren ging een stuk makkelijker en het werd nu nog leuker om te spelen met alle mogelijkheden. Uiteraard wel op mijn niveau nog wat extra dingen kunnen leren (o.a. omgang met RhinoGold en een beetje meegekeken met Grasshopper). Al met al een heel erg leuke cursus om aan deel te nemen. Aanrader!

Ervin Sabadi | Penant-International B.V.

Mijn bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en realiseren van producten-op- maat op het gebied van huis- en bedrijfsinterieurs. Om een zo goed mogelijke impressie te geven van de producten die ontworpen en gerealiseerd worden, ben ik op zoek gegaan naar geschikte 3D-modellering software. Met het complete eisenpakket kwam ik al gauw uit op het softwarepakket Rhino en een training bij Dutch Innovision Group.

Naar mijn mening speelt Dutch Innovision Group goed in op de wensen en behoeften van de cursist en bieden zij een op maat gemaakt cursusprogramma aan. Trainer John IJsselstein heeft veel kennis van modelleren, kan met heel veel software overweg en weet daarom uitdagingen vanuit diverse invalshoeken te benaderen. Hij weet de cursist handvatten mee te geven om vertrouwd te raken met 3D modelleren. Na 4 dagen 1-op-1 training inclusief huiswerk, heb ik voldoende kennis opgedaan om aan de slag te gaan. Deze cursus is zeker aan te raden!

Lei Lennaerts | Venrooy Goud- en Zilverindustrie

In juni 2017 heb ik in Rotterdam bij Dutch Innovision Group met veel plezier de Rhino for Jewelry, Product & 3D Print gevolgd. Omdat het aantal kandidaten dit keer beperkt was tot twee was er bijna sprake van individueel onderwijs. John IJsselstein is een vriendelijke en kundig docent die de cursisten op speelse wijze kennis laat maken met Rhino.

Hij behandelt de basisonderdelen van Rhino parallel aan oefeningen die al meteen behoorlijk de diepte ingaan. In mijn geval waren deze oefeningen toegespitst op de praktijk. John is geïnteresseerd in het werk waarvoor de cursisten Rhino gaan gebruiken en bedenkt vervolgens oefeningen waarmee deze werkzaamheden in praktijk worden gebracht. Tevens wordt de cursist vertrouwd gemaakt met het systeem waarmee Rhino werkt: methodes om in bepaalde logische stappen tot een ontwerp te komen.

Persoonlijk vond ik het pittig om in vier cursusdagen een vrij complex programma als Rhino te doorgronden. Maar ik merk dat ik met de basis die met de training is gelegd al verbazingwekkend veel ingewikkelde ontwerpen kan maken die bovendien printbaar zijn en technisch kloppen. Die basis geeft mij voldoende munitie om Rhino door middel van zelfstudie verder onder de knie te krijgen, maar ik sluit zeker niet uit dat ik nog een keer terug kom bij Dutch Innovision Group voor een training voor gevorderden.

Boris van Berkum | Beeldend kunstenaar

Met zeer veel plezier en zeer goed resultaat heb ik een 1-op-1 ZBrush for Jewelry, Product & 3D Print Training bij Dutch Innovision Group gevolgd.  Het curriculum geeft een heldere uitleg over en inzicht in het behoorlijk complexe programma Zbrush. Na de training kon ik zelfstandig aan de slag. In combinatie met de talloze online tutorials en veel oefenen heb ik het programma goed onder de knie gekregen. Ik gebruik het nu dagelijks.

John IJsselstein beschikt over goede didactische vaardigheden, luistert goed naar de ambities van de deelnemer en past daarop zijn lesprogramma aan. Een fijne leeromgeving en ook de goede ‘nazorg’ wanneer je er echt niet uitkomt is zeer prettig. Een echte aanrader voor beeldend kunstenaars of anderen die met ZBrush aan de slag willen en die graag een nieuwe techniek aan hun praktijk willen toevoegen.

Meza Rijsdijk | Beeldend kunstenaar

Een cursus Rhinoceros boek je niet zomaar. Er gaat een verhaal aan vooraf, je bent op een bepaald punt en je hebt een doel voor ogen.

Ik had de software aangeschaft en was vol goede moed met de Rhinoceros Level 1 Manual – die vrij te downloaden is – aan de slag gegaan. Eenmaal de oefeningen doorgeworsteld wilde ik met mijn eerste project beginnen, maar al vrij snel was het BOEM. Stilstand, frustratie en de realisatie dat het zo niet ging lukken. In mijn directe omgeving kende ik niemand die dit programma meester is.

Op het internet aan het zoeken gegaan en daar vond ik John IJsselstein | Dutch Innovision Group met een verhaal over de synergie tussen ambacht en geavanceerde technologie. Ik wist het gelijk, dit was hem, hier wilde ik Rhino leren.

Vier dagen heb ik mij onder begeleiding over de basis en de mogelijkheden van dit programma gebogen. Wij werkten aan eigen projecten en deelden de werkprocessen. De tijd vloog om. Het programma is zo groot dat je het niet allemaal in één keer kan leren, maar John IJsselstein kon ons heel goed bij brengen hoe we onze weg in het programma moeten vinden. Daarnaast werden we geholpen de basis te leggen voor onze specifieke ontwerpen en werden deze ook nog eens op video opgenomen zodat wij in alle rust ook thuis de weg weer konden vinden.

Deze training heeft geresulteerd in de verdwijning van de stilstand en frustratie waarmee ik mijn eerste leerperiode afsloot en ik nu heerlijk aan mijn projecten verder kan werken. Niet dat er nu geen problemen meer zullen zijn, maar dan weet ik John IJsselstein te vinden want het komende jaar mag ik hem gelukkig nog lastig vallen met al mijn “vastlopers”.

Dank je wel John IJsselstein, ik heb genoten van de cursus, de goede begeleiding, de lekkere lunches en je hebt me echt verder geholpen met de Rhino software.